Wie zijn wij

Wij zijn Wilma en Dave Frijns.

IMG_2128
Wij hebben Rotterdam ingeruild voor het Brabantse. Hier hebben we meer buiten ruimte en genieten we met de honden van de prachtige natuur. Wij zijn iedere dag te vinden in een van de vele bossen hier of bijvoorbeeld de Galderse meren.

484216386_5_aDPG
Onze voorliefde voor de Old English Bulldog is begonnen met Ozzy, onze franse bulldog.
Toen hij één jaar was wilde wij er een vriendje voor hem bij. Bulldogs hadden onze voorliefde maar onze ervaring met Ozzy als het erg warm is hield ons tegen om een Engelse bulldog te nemen.

CIMG3282
Na enig speurwerk kwamen wij de Old English Bulldog tegen en aangezien deze veel minder benauwd zijn en ook verder veel gezonder zijn we op zoek gegaan naar een pup. Zo kwamen we Shaaroon tegen en we waren op slag verliefd. Tussen haar en Ozzy klikte het meteen en toen Shaaroon één jaar oud was besloten we om nog een pup te nemen.

Zo kwam Baldr bij ons en de drie waren meteen stapelgek op elkaar. Baldr is uitgegroeid tot een imposante verschijning. Helaas zijn de heupen van Baldr niet goed en kunnen wij hem niet gebruiken voor ons fok programma. Om te voorkomen dat hij toch in een onbewaakt moment een van onze teefjes zou dekken hebben wij hem moeten laten castreren.

CIMG0869
Gelukkig heeft dit geen nadelige effecten op zijn uiterlijk of gedrag gehad, en ook gelukkig, heeft hij nu geen behoefte meer om urenlange serenades voor loopse dames te houden.

482468_4680874735717_647506339_n Asta is een dochter uit het eerste nest van Shaaroon. Ze heeft een superlief karakter en wil met iedereen vriendjes zijn. Asta is heel goed met andere honden, poezen en kinderen. Asta is zeer atletisch en loopt prachtig. Inmiddels is Asta goedgekeurd voor het O.T.B.A. fokprogramma. De pups uit Asta’s eerste nestje zijn te bewonderen onder D- Nest

 

Ook Kyra is een dochter uit het eerste nest van Shaaroon.

DSCN2204Kyra is ook goed gekeurd voor het fokprogramma en ze heeft inmiddels haar eerste nestje gehad. onder C- Nest zijn haar pups te bewonderen.Op shows doet Kyra het altijd heel goed. Ze is ook heel lief voor kinderen, poezen en andere honden.  Kyra woont bij onze dochter in het oosten van het land.

Damaris is de dochter van Asta.

Damaris voelt zich al helemaal thuis in onze roedel. We hopen dat Damaris later onderdeel kan worden van het fokprogramma van de OTBA. Als het net zo’n goede moeder wordt als haar moeder en oma dan komt het helemaal goed. Ze heeft de lenigheid van Asta en hopelijk ook haar goede heupen en ellebogen. Net als de rest in onze roedel is het een echte knuffel.