Pups op uitzetbasis

Voor onze toekomstige nestjes zijn wij op zoek naar mensen die gebruik willen maken van onze bijzondere aanbieding om een hond op uitzetbasis te nemen. Co-ownership is ook mogelijk

Omdat onze ruimte beperkt is en wij voor de toekomst toch willen kunnen beschikken over teefjes (en reutjes) uit ieder nest zijn wij op zoek naar mensen die bereid zijn om een van onze honden op uitzetbasis te nemen. We kunnen hier niet alle aspecten beschrijven die van toepassing zijn bij een hond op uitzetbasis of co-ownership maar we willen hier een globaal idee geven. Als je interesse hebt dan kun je contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Wat houdt het in zo’n hond op uitzetbasis?
Een hond op uitzetbasis houdt in dat wij de eigenaar blijven van de hond maar dat de hond bij anderen gaat wonen. Deze mensen hebben dan de verantwoordelijkheid voor de dagelijkse zorg voor de hond terwijl wij de zorg voor keuringen die betrekking hebben op dekkingen op ons nemen. In geval van een dekking komt de hond (teef) bij ons voor de periode van ongeveer 2 weken voor de bevalling totdat de pups het nest mogen verlaten.

Wie komt er in aanmerking voor een hond op uitzetbasis?

Er zijn geen vastomlijnde regels voor wie wel en niet in aanmerking komen voor een van onze honden op uitzetbasis. Het belangrijkste is dat we (allemaal) een goed gevoel erbij hebben. We geven per slot van rekening een van onze honden uit handen dus dan willen we wel zeker weten dat het goed zit.
Mensen die bij ons in de buurt wonen hebben wel de voorkeur maar dit is geen vaste regel. We hebben meer honden op uitzetbasis die op ruime afstand van ons wonen.
Mensen die in aanmerking willen komen voor een hond op uitzetbasis dienen wel bereid te zijn om de hond op (door ons geselecteerde) shows uit te brengen en ons advies over voeding zo veel mogelijk op te volgen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een hond op uitzetbasis?
De voordelen zijn onder andere dat de hond zonder aanschafprijs bij jullie thuis kan komen en dat jullie de eerste keuze uit het nest zullen krijgen en dat is een voorrecht dat je normaal gesproken niet zal kunnen krijgen.
Dat is dan ook meteen een nadeel: wij kiezen de hond, wij bepalen welke hond(en) we gaan uitzetten.

Klinkt goed, wanneer kunnen we de pup ophalen?
Hoho niet zo snel. Voordat we overgaan tot het aangaan van een uitzet- of co-ownership overeenkomst willen we eerst de mensen leren kennen. Heb je interesse laat het ons dan weten dan kunnen we een afspraak maken om elkaar te leren kennen.